Qrpage-leftarrow Qrpage-uparrow Qrpage-rightarrow

Spår i staden- den militära verksamheten

Garnisonsstaden Linköping startade 1907. Men historien sträcker sig mycket längre tillbaka i tiden än så. Redan på 1500 talet var Östergötland centrum för ryttare och fotfolk. Garnisonen i Linköping lades ned efter försvarsbeslut 1996. Idag finns den militära verksamheten koncentrerad till Malmen i Malmslätt, som länge varit ett exercisområde strax utanför Linköping. 

Utmed den här slingan får du en beskrivning av de militära spåren i staden. Börja med att titta på filmen nedan och följ sedan spåren på kartan längst ner. Slingan är ca 7 km lång. Det går bra att promenera, cykla, springa, åka barnvagn eller rullstol hela vägen.

 

Välkommen till den första delen av den digitala visningen “ Spår i staden”. Utmed den här slingan får du en beskrivning av några av de militära spåren i staden.  Slingan är ca 7 km lång. Det går bra att promenera, cykla, springa, åka barnvagn eller rullstol hela vägen. Starten sker på Djurgårdsgatan, mitt emot nummer 58 , men du kan också börja vandringen var du vill utmed slingan. 

Detta är en produktion av Gamla Linköping, önskar du komma i kontakt med oss går det bra att mejla gamlalinkoping@linkoping.se

 

 

 

Qrpage-leftarrow Qrpage-uparrow Qrpage-rightarrow