Qrpage-leftarrow Qrpage-uparrow Qrpage-rightarrow

Välkommen ombord på en resa i tiden!

Nu kommer vi till museets djur och till lekparken Lill-Valla. Här kan du hälsa på våra getter, höns och kaniner. I vår djuranläggning finns flera svenska lantraser, till exempel Mellerudskanin, Gotlandskanin, Kindahöns och Bjurholmshöns. Många svenska lantraser är utrotningshotade, så vi är med och bevarar dem för eftervärlden.

I gethagen, på vänster sida, finns bland annat de vita lappgetterna, som förr var vanliga i norra Sverige. Getter kallas ibland för fattigmansko. Förr i tiden hade inte alla råd att köpa en ko. Getter var billigare, de klarade sig på att äta buskar och gå på magra beten, men ändå ge mjölk, kött och skinn till familjen.

Alla djuren gå att se året om, dygnet runt, i deras utemiljö.

Lill-Valla lekpark är Linköpings största lekpark. Här finns tre olika lekområden: det blåa området, till vänster, med kojby och linbana för de lite äldre, det gula området, rakt fram, som är vattenlek, och det röda området, till höger, för lite yngre barn, med gungor och balansredskap. På lekparksområdet finns även ett glasscafé och flera platser där man kan grilla och äta matsäck. Och inte så långt från lekparken hittar du Valla minigolf, med två artonhålsbanor.

Nästa hållplats Lill-Valla!

Qrpage-leftarrow Qrpage-uparrow Qrpage-rightarrow